Bij TVE dragen we graag ons steentje bij aan maatschappelijke projecten en initiatieven. Zo zijn we sponsor van een aantal clubs en evenementen, ligt ons dak vol zonnepanelen, werken we met groene, gerecyclede materialen, rijden we (gedeeltelijk) elektrisch en zijn we lid van AANtWERK, een platform op het gebied van inclusief ondernemen.

Toen er zich een mooie, nieuwe mogelijkheid voordeed voor sponsoring, waren we dan ook niet te beroerd om mee te doen. Dit verzoek kwam van Mandy de Jong, studente van de master Global Business & Sustainability aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Bij TVE kennen we Mandy al een tijdje, en bovendien sluit haar project volledig aan bij onze visie. Zij organiseert namelijk, samen met een aantal anderen, een studiereis waarbij duurzaamheid ‘vanuit een ander perspectief’ centraal staat.

Deze studiereis voert onder andere naar Wenen en Bratislava en vindt eind juni 2020 plaats. De voorbereidingen zijn dan ook in volle gang. En dat betekent verblijfplekken regelen, treintickets boeken en natuurlijk bedrijven en instellingen benaderen die een bijdrage kunnen leveren aan de reis. Zo staat een bezoekje aan het WWF (Word Wide Fund for Nature) in Wenen al vast, evenals een kijkje achter de schermen bij de universiteit in die stad. En zo zijn er nog veel meer ideeën. Ideeën die nog niet vast staan, maar wel veelbelovend (kunnen) zijn. Zoals een bezoek aan het ‘environmental protection department’ in Wenen en een dag vrijwilligerswerk in één van de steden. Na het bezoek aan Bratislava trekt de groep nog een paar dagen de natuur van Slowakije in om (onder andere) te wandelen door de nationale parken en op die manier de natuur van het land echt te kunnen ervaren.

Volgens Mandy komen tijdens de reis zowel het milieuvriendelijke als het sociale aspect van ‘duurzaamheid’ aan bod. Daarnaast wordt de reis natuurlijk ook gewoon leuk, benadrukt ze. Bij TVE vinden we het mooi dat we met de sponsoring van deze reis jonge mensen verder stimuleren om vanuit een duurzame en sociale gedachte te kijken naar de wereld.

De komende maanden staan voor Mandy en haar mede-organisatoren in het teken van het finetunen van de reis en het organiseren van allerlei activiteiten om de groep studenten die meegaan (nader) kennis met elkaar te laten maken. In een serie blogs volgen wij haar op de voet. We houden je dus op de hoogte!