I am Paaspop

 

Wie dit jaar Paaspop heeft bezocht, kan het niet zijn ontgaan: de levensgrote 3D-tekst ‘I am Paaspop’ op het terrein. Op de foto 'onze' Nick. Net zoals onder andere de vlaggen, decors, banners, bewegwijzering en de diverse signing-panelen…:  is dit allemaal het werk van Nick.

Nick van Wanrooij is namelijk (naast een gewaardeerde medewerker van de afdeling Verkoop binnendienst) ook onze ‘chef festivals en evenementen’: onze specialist als het gaat om materialen voor onder andere Paaspop, Wish Outdoor, Intents Festival, Rebirth Festival en meer. Als de eerste namen van een festival bekend worden, zorgt hij voor grote pvc-banners die op belangrijke zichtlocaties worden geplaatst. Hij is het vaste aanspreekpunt voor organisatoren van festivals en decorbouwers en hij is de persoon die vervolgens schakelt naar onze planning- en productie-afdeling. En zegt er bijvoorbeeld een artiest last-minute af, of moeten er op het laatste moment nog wat maten aangepast worden? Dan zorgt hij er, samen met het team van TVE, voor dat er zo snel mogelijk nieuwe materialen gedrukt worden.

Het leveren van promotie-, decor- en signing-materialen voor festivals kent zo zijn eigen uitdagingen. “Het zijn vaak grote, uitdagende klussen”, geeft Nick aan. “En van tevoren denk ik wel eens ‘poeh, hoe gaan we dit nu doen binnen deze korte tijd?’. Tegelijkertijd is dat juist het leuke eraan! Vaak is het goed plannen en hard werken om de enorme hoeveelheid materialen die nodig zijn op een festival binnen het juiste tijdbestek te leveren. Een evenement wacht niet, de deadline is strak. Maar het is altijd nog gelukt!”

Van pvc-banners tot berken multiplex-panelen, van vlaggen en banieren tot diverse plaatmaterialen, stickers en verschillende andere textiel-materialen. Met of zonder frame, met of zonder verlichting… Voor festivals en evenementen wordt vaak een breed scala aan materialen en technieken gebruikt. En dat vergt een grote productiecapaciteit, waarbij onder andere rol-op-rol-printen, UV-vlakbedprinten sublimatiedruk, onze automatische snijmachine en de digitale freestafel veelvuldig ingezet worden. “Voor festivals leveren we vaak heel veel printmaterialen in een kort tijdsbestek,” vertelt Nick. “Maar daarbij verliezen we de kwaliteit natuurlijk niet uit het oog. Die kwaliteit hebben we, naast een goede prijs, namelijk hoog in het vaandel staan bij TVE. Samen met onze flexibiliteit en snelle service maakt dit naar mijn mening dat wij al jaren voor dezelfde partijen in de festivalwereld mogen werken.”

Flexibiliteit, dat is bij TVE geen loze kreet. Zo had een paar jaar geleden een storm op Paaspop een paar dagen voor het festival een deel van de materialen beschadigd. “Toen hebben we wel even ’s nachts door moeten werken om het op tijd af te krijgen. Gelukkig hebben we een sterk teamgevoel binnen TVE: we doen het echt samen en zorgen er samen voor dat het goed komt...”

Voor Nick blijft het tof om te zien hoe een project dat hij heeft begeleid uiteindelijk tot een prachtig eindresultaat leidt. “Dan loop ik op een festival en zie ik wat we allemaal gemaakt hebben. Fantastisch! Het is bijna zonde dat het na een paar dagen feesten weer afgebroken moet worden!”