12,5 jaar Karin vd Meer

 

In 12,5 jaar tijd ‘never a dull moment’

Toen ze begon, stond het pand van TVE nog aan de Handelsweg in Nijnsel, had niemand nog van ‘TVE Group’ gehoord en werkte er een man of 15 à 20. Nu is Karin van der Meer 12,5 jaar in dienst van TVE en werken er alleen al bij TVE Reclameproducties zo’n 50 man, nog los van de medewerkers in de rest van de TVE Group. En uiteraard is dat niet het enige wat er in die tijd veranderde. Tegelijkertijd is er verrassend veel hetzelfde gebleven, geeft Karin aan. Een gesprek over groei, vernieuwing en ‘never a dull moment’.

“Als ik door de stad loop, een beletterde auto voorbij zie rijden of op Paaspop sta, dan denk ik vaak met trots: ‘Hé, dat hebben wij gemaakt! En dat ook, en dat ook…’ Dat vind ik mooie dingen, dat je in de praktijk ziet wat we samen neergezet hebben,” vertelt Karin van der Meer. Vanaf het moment dat ze 12,5 jaar geleden in dienst kwam bij TVE stortte ze zich met veel enthousiasme op de verkoop binnendienst. Offerte-aanvragen behandelen, orders verwerken, klanten te woord staan: het zijn enkele van de werkzaamheden die zij voor TVE verricht. Door de jaren heen begeleidde ze prachtige projecten, was ze de vaste contactpersoon voor diverse key accounts en zag ze hoe TVE steeds bleef vernieuwen.

Van één naar veertien grootformaat-printers

Zo werd het machinepark flink uitgebreid. Waar er één grootformaat-printer stond toen Karin begon, zijn dat er nu maar liefst veertien. Niet alleen de hoeveelheid machines veranderde, ook de technieken en mogelijkheden werden steeds uitgebreider en innovatiever. De mogelijkheid om met UV ook wit en glanzende coatings te printen, nieuwe producten zoals textielframes, haarscherp printen op panelen of textiel: allemaal vernieuwingen die plaatsvonden in Karins tijd bij TVE. Ook de bouw van het pand waar TVE nu gevestigd is, van de eerste paal in de grond tot alles wat er nu staat, maakte Karin van dichtbij mee. Evenals de groei van TVE Group naar de tien bedrijven die de groep nu telt.

Maar er is ook verrassend veel hetzelfde gebleven in die 12,5 jaar. “TVE staat echt voor kwaliteit,” zegt Karin. “Een interessant, kwalitatief goed en mooi bedrijf. Dat was al zo en dat is nog steeds zo. De groei die het doormaakt, wordt iedere keer weer ingezet om de dienstverlening continu te blijven verbeteren. TVE staat dus nooit stil in zijn ontwikkelingen. Er gaat geen maand voorbij zonder iets nieuws. Een nieuw product, een nieuwe machine, een ontwikkeling, intern of in het vakgebied. Het is niet altijd zichtbaar voor de klant, maar er speelt altijd van alles!” 

Vooruitstrevende visie

“Op dit moment is er onder andere veel gaande op het gebied van duurzaamheid en MVO”, vervolgt Karin. “Zo ligt het dak hier nu vol met zonnepanelen, waarmee zo’n beetje ons hele bedrijf op zonne-energie draait. Dat is ook wat onze klanten steeds belangrijker vinden. Het kan altijd nóg duurzamer, dus daar zijn we nog steeds mee bezig.” Aan die vooruitstrevende visie is volgens Karin dus in al die jaren niks veranderd. “Dat houdt het leuk,” zegt ze. “Ik hoef me hier nooit te vervelen. Geen dag is hetzelfde en we werken met een heel leuk team.” En dus is Karin nog niet uitgekeken op TVE. “Op naar de 25?” lacht Karin. “Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar het zou zomaar kunnen!”

Karin, van harte gefeliciteerd met je 12,5-jarig jubileum! Wij hopen dat je nog lang met veel plezier jouw waardevolle werk voor TVE wilt blijven verrichten!