‘Geen woorden, maar daden’

 

‘Geen woorden, maar daden.’ Bij die kreet denkt u misschien aan de welbekende voetbalclub uit Rotterdam, maar het verwoordt ook hoe we bij TVE denken over duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieuvriendelijke keuzes. Het zijn prachtige termen en er wordt in het bedrijfsleven voortdurend mee gestrooid. Iedereen is ervan doordrongen dat we langzaam maar zeker de overstap moeten gaan maken naar duurzame energie en een andere manier van omgaan met de wereld waarin we leven. Maar hoe zetten we als bedrijf een duurzame visie om naar concrete acties? Geen woorden, maar daden, vinden we bij TVE.

Daarom kijken wij voortdurend hoe we ons beleid van duurzaam ondernemen verder kunnen verbeteren. Eén van de stappen die we op dit gebied onlangs nog hebben gezet is dat we ons dak hebben voorzien van zonnepanelen. In totaal werd 2.246m2 aan dak vol gelegd met deze slimme energiecellen. Dat zijn 1.123 zonnepanelen.

Met deze zonnepanelen kunnen wij onszelf bij onze productie- en andere werkzaamheden voorzien van stroom. We zijn nu dus volledig zelfvoorzienend. De energie die wij niet nodig hebben wordt terug geleverd aan het net. We zijn benieuwd hoeveel dat zal zijn en wat de zonnepanelen in de praktijk aan energie op zullen gaan brengen.

Zoals eerder al vermeld: onze zonnepanelen passen binnen een trend van duurzaam beleid, die wij al jaren volgen en waar we actief gestalte aan geven. Geen woorden, maar daden, dat hebben we eerder ook al laten zien. Zo gebruiken we inkten op waterbasis, beschikken we over verschillende elektrische auto’s en bieden we ook ‘groen’ textiel aan voor onder andere banieren, vlaggen en spandoeken. Dat textiel is gewonnen uit gerecyclede PET-flessen en draagt op die manier bij aan de vermindering van plastic afval.

Het plaatsen van zonnepanelen is vast niet de laatste daad die wij koppelen aan onze duurzame woorden. We houden u graag op de hoogte!