Mooi werk

 

Mooi werk, daar houden we van bij TVE. Prikkelende retailconcepten, opvallende paneelprints en prachtige festivaldecoraties. Maar los van onze reguliere werkzaamheden, is het ook mooi als je af en toe je expertise in kunt zetten voor een betere wereld. Dat doen we dan ook regelmatig, door allerlei verschillende evenementen en organisaties te sponsoren. Van voetbalvereniging Nijnsel en Stichting TIM (voor kinderen met een beperking) tot Paaspop en zo nog velen meer. Onlangs deden we dat voor Vluchtelingenwerk.

Nicole van Vluchtelingenwerk (locatie Schijndel) had een idee dat ons aansprak: ze wilde statushouders in Schijndel letterlijk en figuurlijk een gezicht geven. Een levensgroot gezicht zelfs. Ze schakelde fotograaf Cindy Langenhuijsen in om een vijftal statushouders te portretteren. Zij maakte geweldige foto’s van deze mensen, wier geboorteland varieert van Nederland tot Eritrea, Irak, Iran en Syrië. Tijdens 1 Ander Festival, een multicultureel festival in Schijndel, moesten deze mensen te zien zijn. Aan ons de vraag of wij dit op ons wilden nemen.

Hier hebben we uiteraard volmondig ja op gezegd. De prachtige, krachtige foto’s van de statushouders drukten we op doeken van 1 bij 2 meter. Deze banieren zorgden voor een indrukwekkende presentatie van Vluchtelingenwerk op 1 Ander Festival. De doeken kregen een prominente plek op het festival, goed te zien vanaf de festivalkraam van Vluchtelingenwerk. Daar werd tekst en uitleg gegeven bij het project. Het idee achter het project: je kunt niet zien waar iemand geboren is. Wél hebben we allemaal onze dromen. Dromen die, gezien over de hele wereld, verrassend veel op elkaar lijken.

Wij zijn er trots op en blij mee dat wij hier onze bijdrage aan hebben kunnen en mogen leveren. Mooie banieren voor een mooiere wereld. Das pas mooi werk, toch?