UV Vlakbedprinten

 

Het beste van twee werelden

UV-vlakbedprinten biedt het beste van twee werelden: een ongekend hoge kwaliteit én een hoge snelheid. Met deze techniek is het mogelijk om allerlei verschillende materialen te printen. Van foto- en decorwanden tot een beurswand, gevelplaten en nog veel meer. De toepassingen van UV-vlakbedprinten zijn dan ook zeer uiteenlopend. Benieuwd of UV-vlakbedprinten ook voor uw doelstelling geschikt is? Onze adviseurs denken graag met u mee!

Kwalitatief en flexibel

Met UV-vlakbedprinten is het mogelijk om kostenefficiënt en met een zeer hoge resolutie zowel grote als kleine aantallen te printen. Behalve in kwaliteit, onderscheidt deze techniek zich dus ook in flexibiliteit. Daarnaast blinkt de UV-vlakbedprinter uit in snelheid: zo print deze innovatieve printer tot wel tot 525 m2 per uur.  

 

Waarvoor is UV-vlakbedprinten geschikt?

  • Allerlei verschillende plaatmaterialen zoals forex, dibond, mdf, berken multiplex, maar ook PVC rol op rol.  
  • Projecten waarbij hoge kwaliteit, snelheid en/of flexibiliteit een grote rol spelen.
  • Projecten waarin grote (XXL-)materialen vervaardigd dienen te worden: de te printen lengte is vrijwel onbeperkt, voor de breedte geldt een maximum van 320 cm en voor de dikte een maximum van 5 en 7 cm.
  • Het printen van kleine aantallen: door de relatief lage voorbereidingskosten is printwerk met de UV-vlakbedprinter al interessant vanaf één enkele bedrukking.
  • Het printen van uiteenlopende materialen: gladde, flexibele en buigzame materialen.
  • Zowel voor binnen- als voor buitengebruik.

Bent u benieuwd of UV-vlakbedprinten geschikt is voor uw doelstelling? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag!

 

Hoe werkt UV-vlakbedprinten?

Bij UV-vlakbedprinten wordt gebruik gemaakt van een speciaal soort inkt. Als deze inkt wordt blootgesteld aan UV-straling, dan verhardt de inkt tot een soort plastic laagje. Een van de UV-printers waar TVE mee werkt, is de Agfa Jeti Tauro H2500. Deze geavanceerde printer is voorzien van 32 printkoppen waarmee full colour geprint kan worden, met optioneel wit of primer. De printer kan platen of rollen bedrukken met een breedte van maximaal 320 cm en een dikte variërend tot een maximum van 7 cm.