TVE Reclameproducties

Hulp of advies nodig?

Bezig met laden ...

Blog

Een duurzame toekomst voor iedereen

Een duurzame toekomst voor iedereen, dat is iets waar iedereen recht op hoort te hebben. Zodat ook nieuwe generaties, onze (klein)kinderen, het goed hebben. Niet alleen nu, maar ook later. Dat betekent alleen wel dat we met zijn allen zuinig moeten zijn op de aarde.
 

Duurzaam ondernemen & MVO

Tegenwoordig is duurzaam ondernemen een belangrijk thema voor veel organisaties waarbij het MVO hoog in het vaandel staat. Het doel? Een duurzame toekomst voor iedereen. Ook voor TVE Reclameproducties is dit een belangrijk thema. Wij willen namelijk dat toekomstige generaties nog volop van de aarde en onze prachtige natuur kunnen genieten. Dat wanneer deze mensen aan het eind van een zonnige (werk)dag thuiskomen, zij kunnen genieten van een lekkere maaltijd buiten in de tuin. Maar hoe draagt TVE Reclameproducties bij aan een duurzame toekomst?’
 
Naast de permanente toepassingen voor gevelreclame en interieuraankleding produceren wij ook veel promotiemateriaal. Een groot deel van deze producten wordt bestempeld als ‘wegwerpproducten’. Aan ons dus de taak om te kijken hoe wij onze klanten kunnen helpen duurzamere keuzes te maken én milieuvriendelijkere producten aan te bieden. 


Richting een duurzame toekomst: een milieuvriendelijke collectie

In ons assortiment hebben wij verschillende soorten materialen die zijn gemaakt van gerecyclede en/of PVC-vrije materialen. Deze vindt u in onze ECO-logisch! Collectie. Met deze milieuvriendelijke collectie willen wij klanten duurzamere opties aanbieden in plaats van de traditionele – en vaak minder milieuvriendelijke – materialen. Om deze alternatieve opties aan te bieden zijn wij echter wel afhankelijk van de leveranciers en materialen binnen onze branche. Zij zijn immers degenen die deze materialen ter beschikking moeten stellen. Maar door een vraag uit te zetten en onderzoek te doen naar de komende trends en ontwikkelingen binnen de markt, komen wij samen tot een geschikte oplossing. Het ultieme doel? De volledige keten laten overstappen naar de ECO-logisch! materialen. Een eerste stap in het standaard aanbieden van duurzame oplossingen is ECO-logisch! magneetfolie. Deze is standaard PVC-vrij, meer informatie hierover vindt u hier


Verduurzaming van het productieproces

Naast het aanbieden van milieuvriendelijkere producten, moet ook het productieproces worden verduurzaamd. Van begin tot eind. Een aantal stappen die wij hier reeds in hebben genomen zijn: 

  • Duurzame energie: sinds 2018 is het dak van onze productiehal voorzien van zonnepanelen. Meer hierover leest u in dit eerder geplaatste bericht.
  • UV-printers: wij gebruiken duurzame UV-printers op kantoor, deze zijn voorzien van Greenguard inkt en milieuvriendelijke ledlampen.
  • Afvalscheiding: al ons afval wordt gescheiden en gerecycled.
  • De TVE Recycle Service: wij hebben de TVE Recycle Service opgezet, meer informatie hierover vindt u hier.
  • Milieuvriendelijkere materialen: er zijn OEKO-TEX gecertificeerde materialen in ons assortiment opgenomen. Daarbij bestaat ons verpakkingsmateriaal waar mogelijk uit (deels) gerecycled materiaal en/of is FSC gecertificeerd. Ook werken wij samen met veelal lokale leveranciers.
  • Vermindering van productieafval: producties van opdrachten worden gecombineerd om restmateriaal (afval) zoveel mogelijk te voorkomen.

Naast alle bovengenoemde maatregelen is ons personeel ook up-to-date wat betreft wet- en regelgeving. Denk aan de eisen en standaarden betreffende arbeids- en mensenrechten, inclusief onze normen en waarden als bedrijf zijnde. Zo draagt iedereen binnen ons bedrijf een steentje bij aan een duurzame toekomst. 

 

Keurmerken en certificeringen

​Al enige tijd waren wij op zoek naar een geschikt keurmerk dat ons kan ondersteunen in het verbeteren van ons beleid. Er zijn immers zoveel keurmerken en certificeringen op de markt dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Maar toen er vanuit een klant de vraag kwam of wij ons wilden aanmelden via EcoVadis, zijn wij ons daar in gaan verdiepen. En met succes. 

 

Over EcoVadis

EcoVadis is een internationaal platform voor duurzaamheidsratings. Het platform biedt ons de mogelijkheid om onze huidige doelstellingen en procedures onder de loep te nemen. Het voordeel van EcoVadis is dat wij branche gerelateerd worden beoordeeld. Dit geeft ons nieuwe inzichten in de onderdelen waarin wij ons beleid kunnen versterken. Kortom, een transparant platform dat aan onze wensen voldeed. TVE Reclameproducties is daarom sinds kort EcoVadis Silver gecertificeerd, daar zijn wij trots op! 


De keuze ligt bij onszelf

We kunnen van alles roepen en schrijven, maar het gaat er uiteindelijk om wat we doen als organisatie. Dat is precies waarom wij er alles aan doen ons beleid continu te ontwikkelen, zodat deze up-to-date blijft en TVE Reclameproducties kan blijven innoveren. Een belangrijk onderdeel daarvan is ons assortiment verder uitbreiden met ECO-logisch! materialen. Wel willen wij klanten op het hart drukken dat zij medeverantwoordelijk zijn voor een betere wereld. Uiteindelijk dienen zij de keuze te maken voor een milieuvriendelijk alternatief. Geen woorden maar daden, dat is waar TVE Reclameproducties voor staat.
 
Heeft u vragen of wilt u advies over het maken van milieuvriendelijkere keuzes betreffende signing en POS materiaal? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.